Lesing av blader

Hver tredje nordmann leser minst ett magasin daglig

(Oslo 20.09.16) 31 prosent av den norske befolkningen over 12 år leser minst ett magasin daglig. Magasinlesingen går samlet sett tilbake med 7,8 prosent, tilbakegangen er imidlertid langt lavere siste halvår. 8 av MBLs medlemsmagasiner har vekst, mens 58 går tilbake. De som vokser mest er BoligPluss, Traktor og Reiselyst.

Også magasinene opplever nedgang i lesingen på papir, men tilbakegangen er lavere siste halvår. Det er positivt at leserkvaliteten fortsatt holder seg på et høyt nivå, sier Randi S. Øgrey adm. dir. i MBL.

Bladene blir i gjennomsnitt tatt frem og lest/tittet i 3,6 ganger og 62 prosent av magasinenes innhold blir lest/tittet i hver gang man tar frem magasinet, viser ferske tall fra TNS Kantor.

Prosentvis er tilbakegangen størst for bladgruppene «mann», «kvinne» og «jakt/friluft» på sammenlignbare titler. De største bladgruppene nå er «voksen kvinne», «tegneserier/ung» og «sport/reise/vitenskap». Av disse er det «tegneserier/ung» som klarer seg best, med en tilbakegang på 3,6 prosent.

Kilde MBL